На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся науковий семінар…

  • 75f5585ac199c40cc1de5265868240c7
  • IMG_20160420_115858
  • d7e71922177b5d196da25a787218f2d7

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся науковий семінар, присвячений результатам дисертаційної роботи аспіранта кафедри, а у недалекому минулому - студента кафедри Ярослава Боярчука на тему: «Інноваційна технології етилового спирту з крохмалевмісної сировини» (керівник – професор Петро Шиян).

Ярослав Боярчук - випускник нашого університету, спадкоємний спиртовик, який продовжив навчання в аспірантурі.

Мета представленої роботи – удосконалення технології спирту, а саме пошук і вирішення шляхів утилізації післяспиртової барди. Аспірантом проаналізовані світові проблеми утилізації післяспиртової барди і можливість її часткового використання замість води при приготуванні замісу. 

У роботі семінару брали участь професор кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Валерій Мирончук, професор кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Людмила Мельник, професор кафедри технології цукру і підготовки води Олена Грабовська, головний спеціаліст Інституту продовольчих ресурсів НААНУ, професор Сергій Олійничук.

До обговорення доповіді долучилися професори кафедри Віктор Маринченко, Віталій Прибильський, завідувач кафедри, доцент Анатолій Куц, доценти Петро Бойко, Ніна Гречко, Маргарита Карпутіна, тощо.

Доповідь викликала значну зацікавленість серед присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідача.